Ugrás a tartalomra

Sok az autófeltörés és a betörés a Bajai úti temető környékén (videó)

2017.04.07
15:43
Autófeltörések, betörések – Szabadkán, a Bajai úti temetőnél sok az ilyen jellegű bűncselekmény
Autófeltörések, betörések – Szabadkán, a Bajai úti temetőnél sok az ilyen jellegű bűncselekmény. A tolvajokat semmi sem riasztja vissza – mondták a helyiek. Az emberek tehetetlenek, ráadásul úgy érzik, nem igazán fogják el a kis összegű lopások elkövetőit. Számos helyen autóüveg-szilánkok hevernek a bajai úti temető parkolójában. Az utóbbi időben jelentősen megszaporodtak a gépkocsi-feltörések. A gyanútlan helyiek sokszor az autóban hagyják értékeiket arra az időre, amíg elhunyt szeretteik sírjait felkeresik, ezt használják ki a szemfüles tolvajok. Sokan kételkedőek, szerintük az elkövetőket sosem sikerül tetten érni és a kár sem akkora, hogy a hatóságok hatékonyabban léphessenek fel. Sarnyai István is Szabadka Újfalu Helyi Közösségében él. Úgy véli, meg lehetne előzni úgy az autófeltöréseket, mint a betöréseket.



– A karókra kamerarendszert kellene felszerelni, hogy a rendőrök lássák, ki töri be az autókat. – Önökhöz betörtek már? – Hál' Istennek még nem. – Mivel védekezik a betörők ellen? – Vannak kutyák. Nem új keletű dologról van szó, hiszen a környék korábban sem volt biztonságos ilyen szempontból – nyilatkozta Vicai Olivér. A Helyi Közösség tanácselnöke elmondta, igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy kevesebb bűncselekmény történjen a város ezen részén. Vicai Olivér, tanácselnök, Újfalu HK: „A károk nagyok, és ez egy régi probléma. A Helyi Közösség igyekszik, hogy legalább a lámpák és a fények örökké világítsanak a környéken, ne legyen lámpa, ami ki van égve. Ennyit tehetünk mi. Kamerarendszer oldaná meg ezt a problémát, itt felvetődik a kérdés, hogy ki csinálja ezt a kamerarendszert, ki üzemelteti, ki fogja karbantartani.” A betörések kapcsán felkerestük a szabadkai rendőrséget. Kamerán kívül elmondták, az év eleje óta nem szaporodtak meg a bejelentések Újfalu Helyi Közösségből. Kiemelték, tudomásuk szerint kizárólag azokban az esetekben történtek autófeltörések, amikor a tulajdonosok gépjárműveikben felejtették táskájukat vagy pénztárcájukat.
betörés
Szabadka
temető
autófeltörés
Bajai út

Most

16:43, Frissítve: 16:57

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.
16:26

Így várja Budapest a kínai elnököt

Belgrádból Budapestre repül a kínai elnök. Hszi Csin-ping péntekig tartó látogatása során kétoldalú politikai, gazdasági és nemzetközi kérdésekről tárgyal Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Sulyok Tamás köztársasági elnökkel.
15:19, Frissítve: 17:27

Ahol a kihívásból játék lesz

Labdarúgás, röplabda, sakk – ezekben a kategóriákban mérhették össze tudásukat középiskolás diákok és egyetemi hallgatók Szabadkán. Sportnapot tartottak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar hallgatói.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.