Ugrás a tartalomra

A Google vethet véget a forgalmi dugóknak

2013.06.13
09:26
Az informatikai óriás újabb céget kebelezett be, az izraeli Waze megvásárlásával komoly fejlesztések várhatók a navigációs rendszerek világában
Az informatikai óriás újabb céget kebelezett be, az izraeli Waze megvásárlásával komoly fejlesztések várhatók a navigációs rendszerek világában. Új fejezetéhez érkezett a forgalmi dugók elleni harc. Sokkal egyszerűbb lenne bármelyik nagyvárosban a közlekedés, ha előre tudnánk, hogy hol halad lassan a forgalom, merre lehet a dugót legegyszerűbben elkerülni, miközben naprakész információt kapunk az esetleges útlezárásokról, akadályokról. Erre fejlesztett ki egy okostelefonos alkalmazást a Tel Aviv-i székhelyű Waze, mely az online navigációs rendszereket kombinálja a felhasználók haladási adataival, majd ezeket felhasználva számolja ki a legideálisabb útvonalat. A Waze négy évvel ezelőtti alapítás óta világszerte 47 millió felhasználó bizalmát nyerte meg, ezzel felhívta magára a legnagyobb informatikai cégek figyelmét. Egyes források szerint az Apple és a Facebook is érdeklődött a vállalat felvásárlása iránt, végül azonban a Google – a Reuters információi szerint – 1,3 milliárd dolláros ajánlatát fogadták el a tulajdonosok. (hirado.hu)

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.