Ugrás a tartalomra

„Szulejmán nem a háremben töltötte az életét!”

2014.03.10
08:35
A Szulejmán török sorozat egyre nagyobb port kavar, Törökországban már bírósági tárgyalást is kezdeményeztek, az egyik néző beperlete a szultánt
A Szulejmán török sorozat egyre nagyobb port kavar, Törökországban már bírósági tárgyalást is kezdeményeztek, az egyik néző beperlete a szultánt. Az egész régióban és nálunk is közkedvelt történelmi szappanoperát Törökországban igencsak komolyan veszik. A 124. részben Szulejmán elrendelte fia meggyilkolását. Ezután törökök ezrei vonultak a kegyvesztett herceg valódi sírjához. Az egyik néző pedig vádat emelt a szultán ellen, mivel az tettével gyűlöletre és bosszúra uszítja a népet. A néző többek között azt követeli, hogy vegyék el Szulejmántól a szultáni státuszt. A sorozat annyira felcsigázta a kedélyeket, hogy már történészek, politikusok és maga a miniszterelnök is felszólalt az ügy kapcsán. Recep Tayyip Erdogan kormányfő azt üzente a népnek: „Mi nem a sorozatbeli szultán, hanem az igazi, a történelmi Szulejmán leszármazottai vagyunk. A vezető politikus már többször felháborodott a sorozat miatt. „Szulejmán főleg lóháton töltötte az életét, nem pedig a háremben, ahogy azt a sorozat készítői bemutatják" - mondta Erdogan. (Blic)

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.