Ugrás a tartalomra

Kártyabajnokság Ludason (videó)

2015.01.06
11:22
Megkezdődött a hagyományos kártyabajnokság Ludason
Megkezdődött a hagyományos kártyabajnokság Ludason. Hétfőn este osztottak először lapokat a helyi közösség épületében. A résztvevők snapszliban mérték össze a tudásukat. A kártyabajnokság résztvevői három játékban: snapszliban, filkózásban és hetesezésben mérik össze tudásukat. Csikós Antal minden évben kijár a versenyre. A lapok bűvölését még a szüleitől sajátította el. „Elővettük a kártyát, pont így télen, és nagy örömmel szétosztották a szüleim. Kicsit engedtek is, és akkor nagyobb az öröm a gyerekeknek, és így kedvet kapott az ember.” Minden évben egyre többen forgatják az ördög bibliáját a ludasi versenyen. Kelebiáról, Hajdújárásról, Királyhalomról és Palicsról is érkeztek résztvevők. „Néhány évre a hajdújárási kezdeményezés után, mi is itt, Ludason elkezdtük ezt szervezni. Az a lényeg, hogy ügyesen próbáljuk ezeket a napokat megszervezni, egyre nagyobb számban jelennek meg játékosok Ludason”– mondta el Kovács Gábor, a Ludas HK tanácselnöke. httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cfjkCmK0muE A megmérettetésen a férfiak mellett nők is részt vettek. A kártyaversenyt tizenegyedszer szervezték meg.

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.