Ugrás a tartalomra

Norvégia beszünteti az analóg rádiózást

2015.04.21
09:11
Az észak-európai országban jelenleg már csak öt rádióállomás működik FM-technológiával, viszont a digitális audio műsorszórás rendszerében négyszer ennyi rádióállomást lehet hallgatni
Az észak-európai országban jelenleg már csak öt rádióállomás működik FM-technológiával, viszont a digitális audio műsorszórás rendszerében négyszer ennyi rádióállomást lehet hallgatni. Norvégia kulturális minisztere szerint a hallgatók digitálisan sokkal többféle rádiótartalomhoz juthatnak hozzá, jobb hangminőséget és új alkalmazásokat élvezhetnek. Az FM-rádiózás egyébként nyolcszor drágább a DAB-nál. Az átállás mintegy 25 millió dolláros évi megtakarítást eredményez majd. Norvégia lesz a világ első országa, amely beszünteti 2017-re az analóg sugárzású FM-rádiózást.   (MTI)

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.