Ugrás a tartalomra

Fakó keselyűk a Szegedi Vadasparkban

2015.04.24
11:46
A Szegedi Vadaspark látogatói is megfigyelhetik a fakókeselyű-párt, amely a palicsi állatkertből érkezett a dél-magyarországi városba – írja az MTI
A Szegedi Vadaspark látogatói is megfigyelhetik a fakókeselyű-párt, amely a palicsi állatkertből érkezett a dél-magyarországi városba – írja az MTI. A fakókeselyűk száma a háborús években rendkívül lecsökkent, mindössze 11 pár költött. Aktív védelmüknek köszönhetően azonban 2014-ben már legalább 124 pár költött Szerbiában. A hatalmas termetű – egyméteres testhosszú – madár szárnyfesztávolsága akár 280 centiméteres is lehet. A fakókeselyű Magyarországon ritka vendég, a Hortobágyon fordul elő néha egy-egy kóborló példány, a Balkánon költ. Ahogy a többi keselyű, ez a madár is döggel táplálkozik, amelyet éles látásával fedez fel a nagy magasságban körözve. (MTI)

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.