Ugrás a tartalomra

Hatodszor bringáztak a barátság túrán Kiskunhalas és Szabadka között (videó)

2016.08.27
18:42
Csaknem háromszázan tekertek szombat délelőtt Kiskunhalasról és a környező településekről Szabadkára
Csaknem háromszázan tekertek szombat délelőtt Kiskunhalasról és a környező településekről Szabadkára. A Kiskunhalas-Szabadka Barátság Kerékpártúrán sorrendben hatodszor bringáztak a résztvevők. A szervezők célja az egészséges életmód, a biciklizés népszerűsítése, valamint a testvérvárosi kapcsolat ápolása. Kiskunhalas, Tompa, Kelebia, Szabadka - ez volt az idei útvonala a barátság jegyében megszervezett kerékpártúrának. Az úti cél a szabadkai Zsinagóga volt. Közel háromszáz biciklivel érkeztek a résztvevők a Szabadka-Kiskunhalas Barátság Kerékpártúrára, amit idén hatodik alkalommal szerveztek meg. A résztvevők száma folyamatosan növekszik, ez pedig a túra jelentőségét bizonyítja. Nemcsak Kiskunhalasról, hanem további magyarországi településekről is érkeztek résztvevők. A túra a barátkozásról, a kikapcsolódásról és a sportról szól. A résztvevők szeretik Szabadkát, örömmel látogatnak el az észak-bácskai településre. Horváthné Csillag Erzsébet, Kunfehértó: „Nagyon szép a város. Jártam már többször is Szabadkán, de csak autóval átutazóban, de így gyalogosan, meg sétálva még nem. Majdnem olyan, mintha Budapesten járnék.”



Hatodszor tekertek a résztvevők. 2011-ben egy alig 20-30 fős társaság kezdte el a mára már hagyománnyá vált kerékpártúrát. Király Gábor, programszervező, Halasmédia és Kultúra Nonprofit Kft.: „Hat évvel ezelőtt úgy döntöttünk, miután szeretünk kerékpározni és szeretjük Szabadkát, átjövünk ide biciklivel. Akkor voltunk huszonketten, barátaink között meghirdettük, és aztán ez megtetszett másoknak.” A kerékpártúra résztvevői a szabadkai Városháza dísztermében zenés műsort hallhattak. Az eseményen tiszteletét tette Kiskunhalas alpolgármestere is. Farkas Dániel: „Bár formális testvérvárosi kapcsolat néhány hónapja van csak a két település között, azonban az informális, baráti, rokoni kapcsolatok hosszú évtizedekre, akár évszázadokra visszavezethetők, visszanyúlnak, és nem túlzás kijelenteni a kiskunhalasi emberek nagyon szeretnek Szabadkára jönni.” A résztvevőket Horváth Tímea szabadkai alpolgármester fogadta. Beszédében kiemelte, tárgyalások kezdődtek arról, hogy a jövőben kerékpárút kösse össze a két testvérvárost, Szabadkát és Kiskunhalast. „Az elkövetkező hetekben egy munkajellegű értekezletet fogunk létrehozni, amely keretén belül nem csak a Szabadka-Kiskunhalas kerékpárútról fogunk beszélni, hanem több közös projektumról, mint két testvérváros között létrejött kapcsolati rendszernek az ápolásáról.” A 6. alkalommal megszervezett kerékpártúrával a szervezők célja az egészséges életmód, valamint a biciklizés népszerűsítése.
Szabadka
kerékpár
Kiškunhalaš
túra

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.