Ugrás a tartalomra

Tökfesztivál Temerinben (videó)

2016.10.06
18:09
268 kg-os a legnagyobb vajdasági tök
268 kg-os a legnagyobb vajdasági tök. Legalábbis a Temerini Tökfesztiválon ez volt a legméretesebb. A kolbásztökök közül a leghosszabb 273 centiméter. A kétnapos fesztivált 18. alkalommal szervezték meg ma és tegnap. A helyiek egyik kedvenc eseményére több vajdasági településről és külföldről is érkeztek a vendégek, résztvevők és kiállítók. Nagy érdeklődés övezte idén is a Temerini Tökfesztivált. A tökből készült hagyományos ételek és italok mellett kézműves kiállítások és művelődési műsorok is várták a látogatókat. Szungyi László, plébános, Temerin: „Csodálatra méltó az is, hogy milyen türelemmel öntözgetik, megnövesztik és akkora tököket lehet látni, amilyeneket még filmekben sem, mert nem talál rá az ember ilyen alkalmat.” Sor került a tökök versenyére is. Az óriástököknél az első helyezést egy 268 kg-os termés érdemelte ki, míg a sütőtököknél a temerini Jánosi Márton 40 kg-os versenytöke nyert. Vetélkedtek a kolbásztökök is. A temerini Pece Éva kertjében termett az a 273 centiméteres kolbásztök, amely megnyerte az első helyezést a kategóriában.



A temerini háziasszonyok 2000 görhével készültek a rendezvényre, de tökös rétesből és egyéb tökből készült süteményekből sem volt hiány. Emellett a vendégek birkapörköltet is kóstolhattak. Az eseményt idén is a Temerini Kertbarátkör szervezte. Snejder Sándor, elnök, Temerini Kertbarátkör: „Sokan vannak, ahogy látom a görhe már a vége felé jár. A paprikás is fő, szépen fogyik. Ilyen szempontból elégedettek vagyunk, az eddigi látogatottsági rekord is megdőlhet.” A rendezvényt Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes nyitotta meg. „Gyönyörű tökkompozíciókat látunk itt és kiállítókat. Ez egy hagyományos rendezvény, melyet a titkárságunk felismert, mint fontosat, ezért évről évre támogatjuk az ilyen rendezvényeket.” A látogatók idén is látnivalókban gazdag Tökfesztiválon vehettek részt Temerinben.
fesztivál
Temerin
tök
kolbásztök

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.