Ugrás a tartalomra

Megnyílt Szabadkán a Winterfest (videó)

2016.12.06
15:06
A karácsonyi-újévi vásár hatodik alkalommal nyitotta meg kapuit a város központjában
A karácsonyi-újévi vásár hatodik alkalommal nyitotta meg kapuit a város központjában. A Winterfestet a Szabadkai Piacok szervezi, az önkormányzat támogatásával. Az idén mintegy 80 stand várja a látogatókat, egészen január 13-ig. A Szabadkai Zeneiskola kórusa a város központjában karácsonyi dalokkal nyitotta meg a téli vásárt.  A főtéren ott volt a Mikulás is, akinek a gyerekek versekkel kedveskedtek. A nagyszakállú cserébe megajándékozta a legkisebbeket. A helyiek örülnek a karácsonyi-újévi vásárnak, szerintük színt hoz a város szürke hétköznapjaiba. Szabó Ilonka: "Amit vásárolnék, mint nyugdíjas, ilyen kis emléktárgyak a gyerekeimnek." winterfest-s A kirakodóvásáron hagyományos kézműves termékek és gasztronómiai ínyencségek várják az ünnepre készülőket. A Winterfestet a Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat szervezte meg, idén is az önkormányzat támogatásával. Rumenyákovity Karlo, a Szabadkai Piacok munkatára: "Rekordszámú kiállítónk van, több mint 76 objektum van és több, mint 80 kiállító vesz részt. A legkülönfélébb termékek, a kézműves díszek, adventi koszorúk, ruha kiegészítők, húskészítmények és minden más, ami egy téli vásáron szokott lenni, az megtalálható nálunk is." Szabadka főterén egész nap nagy a forgatag. A gyerekek kíváncsiságát egyből felkeltik a vásár idei újdonságai, az óriási építőkockák. Futó Lea: „Tetszettek azok, ami alatt át lehet bújni meg, hogy könnyűk voltak és lehetett őket rakosgatni.”



A kockák elkészítésének ötlete a Városi Képviselő-testület elnökéjé, Bunford Tivadaré volt, aki a Masterplast igazgatójaként a dolgozók segítségével valósította meg az elképzelést. „Ez egy lehetőség, hogy a szülők és a gyerekek önfeledten együtt tudjanak kockázni, játszani. Nekem a gyerekkoromban voltak ilyen kockáim. Fából rakosgattuk össze, vonatot, házat, várat, bármit. A kreativitásukat ki tudják élni.” A téli vásár január 13-ig minden nap reggel 9-től este 9-ig várja azokat, akik ilyen formában szeretnének az ünnepekre hangolódni.
Szabadka
Winterfest
karácsonyi újévi vásár

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.