Ugrás a tartalomra

Borbál Szabadkán - pörgős zene, tánc, finom borok és vacsora (videó)

2017.02.19
13:13
Idén is megtartották a hagyományos Borbált Szabadkán
Idén is megtartották a hagyományos Borbált Szabadkán. A rendezvényen a jó zene és a finom ételek mellett a régió borászai bemutatták nedűik legjavát. Pörgős zene, tánc, finom borok és vacsora - aki ezeket szereti, annak mindenképpen megérte ellátogatni az idei FestiVinum Borbálba. A szervezők idén is a térség borászainak népszerűsítésére fektették a hangsúlyt. Novák Anikó, igazgató, Festivitas Kft.: „Sok mindenben váltottunk idén. A Vince-napi Borbál helyet már FestiVinum Borbált rendezünk, viszont vannak dolgok, amik egyáltalán nem változtak meg. Ez pedig az, hogy a térségünk borászait próbáljuk itt bemutatni, népszerűsíteni, reklámozni.”



Az idei borbál fővédnöke a magyarországi Koch Borászat volt. Koch Csaba, borász: „Minden olyan rendezvény fontos a borászoknak, ahol fontos szerepet kap a bor. A Borbálon a helyi bortermelők bemutathatják a boraikat, és így a nagyérdemű közönség megismerheti. Ez a legfontosabb dolog, hisz minden bornak kell cégér.” A FestiVinum Borbált tombola zárta.
bor
tánc
bál
borbál

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.