Ugrás a tartalomra

Lángossal búcsúztatták a tanévet Kishegyesen (videó)

2017.06.12
12:03
Közös lángosos uzsonnával búcsúztatták a tanévet a kishegyesi Ady Endre Általános Iskolában
Közös lángosos uzsonnával búcsúztatták a tanévet a kishegyesi Ady Endre Általános Iskolában. A Nők Kishegyesi Fóruma második éve szervezi meg az ingyen lángosok elkészítését az iskolában, idén több helyi magánszemély és cég, valamint egyesület is csatlakozott a 450 lángos megsütéséhez. Dagasztás, kelesztés, göngyölítés, nyújtás, sütés - így készül a kishegyesi lángos. A siker titka a gyakorlott kézmozdulatokban van. Dudás Magdolna, Dália Kézimunkacsoport, Petőfi Sándor ME, Kishegyes: „A kidolgozása, azt mondták a régi öregek, hogy amíg a homloka nem izzad, addig nem jó.” Idén 450 lángos készült el az ügyeskezű kishegyesi asszonyok által. Az iskolában a közös lángosozás a szünidő kezdetét is jelenti. Atmo A gyerekek jóízűen fogyasztották a házias ízvilágú lángosokat. Baranyi Máté, Ady Endre Kísérleti ÁI, Kishegyes: „Nagyon örülök, hogy kapunk lángost és várom már a szünetet.” Balog Alexandra, Ady Endre Kísérleti ÁI, Kishegyes: „Ez a legfinomabb, amit ettem és tettem rá tejfölt, sajtot és kecsapot.”



Az iskolában második éve szervezték meg a szünidőnyitó lángosozást. Szűgyi Petri Gizella, tanítónő, Ady Endre Kísérleti ÁI, Kishegyes: „Örülnek neki, mert már a Dombosról ismerik és nagyon élvezik, meg ez már a szünidő kezdetét is jelenti és már nagyon várják a szünidőt mindannyian.” Idén több magánszemély, cég és egyesület is hozzájárult a diákok lángos-uzsonnájához. Lukács Klára, szociális ügyekkel megbízott községi tanácsos, Kishegyes: „Önkéntes adomány a hozzávaló anyag is és az is újszerű, hogy itt ebben a munkában nem csak a Nők Kishegyesi Fóruma vesz részt, hanem a helyi nyugdíjas egyesületnek az aktivistái valamint a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Dália szakcsoportjának a képviselői is itt vannak, tehát ez egy nagy összefogás, nagy női összefogás és ennek az eredménye a lángos.” A nagy sikerre való tekintettel hagyományt szeretnének teremteni a szünidő kezdetét jelző lángosozásnak Kishegyesen.
Kishegyes
tanév
lángos
Ady Endre Kísérleti ÁI

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.