Ugrás a tartalomra

Tábor határok nélkül – Ők már biztosan nyaralnak (videó)

2017.06.22
12:37
A Silver vagyis az Ezüst csapat nyerte a III
A Silver vagyis az Ezüst csapat nyerte a III. magyarkanizsai Tábor határok nélkül diákvetélkedő első fordulóját. Ők már biztosan részt vehetnek a szervezők által felajánlott külföldi nyaraláson. A második csapat, amely még utazhat, a Marslakócskák nevet viseli. Övéké a fair play vagyis a legsportszerűbben játszó csapatnak járó díj. A legjobbakat megillető elismeréseket a többi között Nyilas Mihály, a Tartományi Kormány alelnöke és Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere adta át. A tábor második fordulója június 23-án, pénteken folytatódik, amikor újabb nyolc vajdasági középiskola diákjai érkeznek Magyarkanizsára és vetélkednek egymással. Vezérek, Hupikék törpikék vagy Kék hold - néhány a csapatnevek közül, amelyeket a III. magyarkanizsai Tábor határok nélkül résztvevői választottak maguknak. A diákvetélkedő első fordulójában nyolc vajdasági és idén először egy magyarországi középiskola vett részt. A diákok nem saját iskolájukat képviselték, hanem a kisorsolt csapat színeiben játszottak négy napon keresztül. A tábor célja, mint minden évben a kulturális sokféleség ápolása és a tolerancia szellemének fejlesztése volt a diákok körében. A rendezvényt a tartomány is támogatta.



Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.