Ugrás a tartalomra

Vukovar és Srebrenica kérdése

2012.06.05
19:01
2020.02.29
11:55
Felháborodást váltottak ki Tomislav Nikolić nyilatkozatai már államfői mandátuma kezdetén
Felháborodást váltottak ki Tomislav Nikolić nyilatkozatai már államfői mandátuma kezdetén. Először azzal, hogy azt mondta: Vukovar nem horvát, hanem szerb város, majd pedig kijelentette: Srebrenicában nem történt népirtás. José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke és a szerbiai államfő június 14-ei találkozásának napirendjén szerepel, hogy az EU álláspontja szerint Srebrenicában népirtás történt és határozottan elutasítják a történelem efféle megmásítására vonatkozó próbálkozásokat. A Vukovarra vonatkozó nyilatkozatát kivették a szövegkörnyezetből, a srebrenicai eseményeket pedig nehéz megítélni és bizonyítani – reagált Nikolić. Vincent Degert, az EU belgrádi missziójának vezetője a szerbiai fővárosban reagált Nikolić kijelentéseire.
EU
Tomislav Nikolić
Vukovár
Srebrenica

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.