Ugrás a tartalomra

Kihallgatták Boris Tadićot

2013.01.25
16:08
Kihallgatták ma Boris Tadić korábbi szerb elnököt a belgrádi alapfokú bíróságon
Kihallgatták ma Boris Tadić korábbi szerb elnököt a belgrádi alapfokú bíróságon. A politikus a gyanú szerint védelmi miniszterként 2004-ben jogtalanul állította félre Aco Tomićot, a katonai-védelmi ügynökség nyugalmazott igazgatóját. Nyugodtan, oldalán testőreivel érkezett a kihallgatásra Boris Tadić a belgrádi alapfokú bíróság épületéhez. Az ellene felhozott vádat Goran Petronijević, Aco Tomić ügyvédje ismertette. „A hatáskörén kívül, mint Szerbia és Montenegró védelmi minisztere a szükségállapot idején határozatot hozott Arsen Tomić tábornok kényszernyugdíjazásáról, aki akkor a hadsereg biztonságáért felelő tábornok segédje volt. A törvény szerint ehhez nem lett vona joga.” httpv://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JH1Lt3wg2jA Emiatt ráadásul 100 napot őrizetben kellett töltenie a sértettnek a „Sablja” akciót követően. Az akkori gyanú szerint Aco Tomićnak kapcsolatai voltak a zimonyi klánnal, amely egyebek mellett Zoran Đinđić, néhai szerb kormányfő meggyilkolásáért is felelős. Tomić tagadta a kapcsolatot. Boris Tadić szerint nem volt hibás a döntés, és nincs mitől félnie. „A bíróság csak végezze a dolgát, és a jogi eljárás is haladjon úgy, ahogy kell. A részvétel polgári és jogi kötelességem. Ezzel hozzájárulok a jogi rendszer fenntartásához is Szerbiában.” Aco Tomić egyébként korábban már 3 millió dináros kártérítést kapott. A bíróság később dönt, hogy indít-e eljárást Tadić ellen.

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.