Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péterrel kampányolt Vučić Pancsován (Választások 2016, videó)

2016.04.05
19:53
Nagy tömeg fogadta Aleksandar Vučićot Pancsován
Nagy tömeg fogadta Aleksandar Vučićot Pancsován. A Szerb Haladó Párt elnöke keddi kampánykörútjának egyik állomásaként érkezett a Belgrádhoz közeli városba. Beszédében megígérte, hogy végigviszi a megkezdett reformokat, amennyiben bizalmat kap a választóktól. Az SZHP rendezvényén Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere is felszólalt.     Aleksandar Vučić a Belgrád melletti település főtéren tartott kampánybeszédében kiemelte: ha bizalmat kap a választóktól, még több külföldi befektetőt csábít az országba. A haladók első embere leszögezte: Szerbia polgárai kérdőre vonhatják, amennyiben nem teljesíti azokat az ígéreteket, amelyeket pártja az elmúlt időszakban megfogalmazott. Arra kéri a lakosokat, hogy április 24-én azokat a politikusokat támogassák szavazatukkal, akik a legtöbbet tették az ország talpra állításáért. Aki nem így tesz, az az SZHP vezetője szerint a keserű múltat és a balkáni országok közötti konfliktusgerjesztő politikát segítené hatalomra.



Az Szerb Haladó Párt kampányrendezvényének Szijjártó Péter volt a vendége. Magyarország külgazdasági és külügyminisztere is felszólalt a tömeg előtt. A bevezetőjében szerbül köszöntötte a jelenlévőket. A magyarországi politikus úgy látja: a két állam politikai és gazdasági kapcsolata soha nem volt olyan harmonikus, mint most. Ugyan vannak még nyitott kérdések, de a fontosabb politikai és régióbiztonsági törekvések tekintetében nincsenek komoly nézetkülönbségek A magyar tárcavezető megerősítette: Budapest továbbra is támogatni fogja Belgrád eurointegrációs törekvéseit. Ez Magyarország számára gazdasági és nemzetpolitikai érdek. Ha Szerbia az Európai Unió teljes jogú tagjává válik, az a Vajdaságban élő magyarság számára is történelmi jelentőségű – fűzte hozzá Szijjártó Péter. A magyar miniszter elmondta: ha szerbiai magyarként szavazhatna a VMSZ-re, szerbként az SZHP-re adná voksát. A haladók elnöke a nagygyűlés végén megköszönte Szijjártó Péter és a magyar kormány támogatását, majd nyomatékosította: az üres beszéd helyett kemény munkára van szükség. A tettek és a kitartás ugyanis meghozza majd a gyümölcsét – tette hozzá Aleksandar Vučić.

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.