Ugrás a tartalomra

Emlékezés Topolán az államiság napján (videó)

2017.02.15
15:53
1804
1804. február 15-én megkezdődött az öt évszázados török megszállás elleni szerb küzdelem. Ekkor kezdődött Orašacban a Karađorđe Petrović által vezetett első szerb felkelés, amely még abban az évben elbukott. Ez a felkelés jelentette azonban az évtizedeken át tartó harc kezdetét, amelynek eredményeként létrejött az újkori szerb állam. 1835-ben ezen a napon fogadták el a szerb alkotmányt Kragujevácon. Erre emlékeztek ma Topolán. Maja Gojković, a szerb parlament elnöke: „Ez egy igen fontos dátum mind nekünk, mind a modern Szerbia megteremtésének. Tudjuk mindannyian, hogy az elődeink ezen a napon fontos csatákat vívtak a történelmünkben országunk szabadságáért, valamint, ami a legfontosabb, a mindenkori modern Szerbia létrehozásáért. Meghozták azt az alkotmányt, ami az egyike a legmodernebb és legfontosabb alkotmányoknak.”



Maja Gojković
államiság napja
Topola

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.