Ugrás a tartalomra

Az SZHP ma dönt Vučić elnökjelöltségéről (videó)

2017.02.17
12:27
Tomislav Nikolić újrajelöltetése nagy port kavart a Szerb Haladó Párt háza táján
Tomislav Nikolić újrajelöltetése nagy port kavart a Szerb Haladó Párt háza táján. A párt vezetőségéből ma többen is felszólaltak, akik kivétel nélkül arról nyilatkoztak, hogy az SZHP teljes vállszélességgel Aleksandar Vučić mögött áll. Csóka, Nagybecskerek, Apatin, Óbecse... Egyebek mellett csütörtökön ezeken a településeken is ülésezett a Szerb Haladó Párt helyi szervezetének vezetősége. A fő téma mindenhol a közelgő köztársasági elnökválasztás volt. Ezen belül pedig Tomislav Nikolić bejelentése. A Szerb Haladó Párt soha sem volt egységesebb, mint most, ezért a különböző iparmágnás-maffia csoportok azon terve sem fog megvalósulni, amellyel szeretnék visszanyerni Szerbia feletti hatalmukat - ezt Miloš Vučević, a párt főbizottsági alelnöke nyilatkozta. A Szerb Haladó Párt már korábban is több kihívással szembesült, de ezek egyike sem tudta megakadályozni a párt azon elveit, amelyeket egy modern és jobb Szerbia kiharcolásáért folytatnak - mondta Vučević.



Marija Obradović, az SZHP alelnöke azt mondta, ha kell, akkor a Szerb Haladó Párt mindenki ellen küzdeni fog a köztársasági elnökválasztási kampányban. Szavai szerint semmi sem sodorhatja veszélybe az ország stabilitását és a reformokat. A Szerb Haladó Párt egy erős, önálló és modern politikai párt, amelynek félmilliós tagsága maximálisan támogatja Aleksandar Vučić pártelnököt - mondta Marija Obradović. A Szerb Haladó Párt egyébként pénteki főbizottsági ülésén dönthet Aleksandar Vučić köztársasági elnökjelöltségéről, amelyet korábban egyhangúlag fogadott el a párt elnöksége. Aleksandar Vučić jelenlegi kormányfő Tomislav Nikolić újrajelöltetésével kapcsolatban továbbra is hallgat.
Aleksandar Vučić
elnökválasztás
döntés
Szerb Haladó Párt

Most

15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.