Ugrás a tartalomra

A jövő héten kiderül, lesz-e parlamenti választás is

2017.02.17
16:17
A jövő héten eldől, hogy az elnökválasztás mellett tartanak-e parlamenti választást is Szerbiában - jelentette ki Maja Gojković köztársasági házelnök
A jövő héten eldől, hogy az elnökválasztás mellett tartanak-e parlamenti választást is Szerbiában - jelentette ki Maja Gojković köztársasági házelnök. Hozzátette, szinte biztos, hogy a Szerb Haladó Párt mai főbizottsági ülésén megerősítést nyer Aleksandar Vučić elnökjelöltsége, ezt követően pedig áttekintik, hogy szükséges-e a parlamenti választás vagy bármilyen más szavazás kiírása. Mivel az államfőválasztást a parlament elnöke, míg a parlamenti választásokat a köztársasági elnök írja ki, az újságírók felvetették a házelnöknek, hogy okozhat-e fennakadást az elmúlt időszakban kialakult helyzet a kormányfő és az államfő között. Gojković azt válaszolta, mindenki az alkotmány és a törvények szerint cselekszik majd. (Tanjug)
elnökválasztás
Maja Gojković

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.