Ugrás a tartalomra

A vajdasági oktatási és egészségügyi intézmények beruházásairól egyeztettek

2017.03.02
16:00
Mladen Šarčevićet, Szerbia oktatás- és tudományügyi miniszterét és Marko Blagojevićet, a közberuházások felügyeletével foglalkozó iroda vezetőjét fogadta ma Újvidéken Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke
Mladen Šarčevićet, Szerbia oktatás- és tudományügyi miniszterét és Marko Blagojevićet, a közberuházások felügyeletével foglalkozó iroda vezetőjét fogadta ma Újvidéken Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke. A felek a vajdasági oktatási és egészségügyi intézményekbe szánt befektetésekről tárgyaltak. Mirović a találkozón kiemelte, hatékony együttműködési és koordinációs mechanizmust kell létesíteniük annak érdekében, hogy a már megkezdett felújítások még gyorsabban haladjanak. Mladen Šarčević oktatási és tudományügyi miniszter támogatta a javaslatot, valamint hangsúlyozta azt is, hogy a szerbiai oktatási minisztérium és a közberuházások felügyeletével foglalkozó iroda között már megvalósult egy intenzív együttműködés, amely során meghatározták a prioritást élvező fejlesztési terveket. A felek az egészségügyi központokat és felsőoktatási intézményeket érintő hasonló tevékenységek fontosságáról is tárgyaltak. A találkozón Nyilas Mihály tartományi oktatási titkár, Zoran Milošević tartományi felsőoktatási és tudományügyi titkár, valamint Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár is részt vett.
beruházás
Mladen Šarčević
Igor Mirović
oktatási intézmények
egészségügyi intézmények
Marko Blagojević

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.