Ugrás a tartalomra

Nenad Čanak: Szerbia szíve ma külföldön van (videó)

2017.03.14
15:57
A szerbiai fiatalok többségét a szíve külföldre húzza - jelentette ki Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnökjelöltje
A szerbiai fiatalok többségét a szíve külföldre húzza - jelentette ki Nenad Čanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnökjelöltje. Szerinte az országból az elmúlt tíz évben több mint 300 000 fiatal ment el. Hozzátette, elmennek az orvosok, a mérnökök és a tanárok, velük együtt pedig távoznak családjaink. Čanak sajtótájékoztatóján hozzátette, ennek egy oka van, mégpedig az, hogy Szerbiában nem látnak jövőt, nincs jövőképük.



Nenad Čanak, államfőjelölt, Vajdasági Szociáldemokrata Liga: „Hamarosan nem lesz senki, aki építsen, hogy meggyógyítson bennünket vagy megdolgozzon a nyugdíjért. Szerbia szíve ma külföldön van. Azok a fiatalok, akik itt maradnak a falvakban, a nagyobb városokban munkát keresnek, a legtöbben Belgrádban. Ezért az iskolák, a falvak, a városok üresek. Az ország valódi decentralizációja nélkül mindezt nem lehet megállítani.”
elnökjelölt
Nenad Čanak

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.