Ugrás a tartalomra

Előrehozott parlamenti választást tartanak Bulgáriában

2017.03.26
07:41
Megkezdődött vasárnap reggel Bulgáriában az előrehozott parlamenti választás, három éven belül immár harmadszor választanak törvényhozást az országban
Megkezdődött vasárnap reggel Bulgáriában az előrehozott parlamenti választás, három éven belül immár harmadszor választanak törvényhozást az országban. Körülbelül 6,5 millió szavazásra jogosult állampolgár adhatja le voksát tizenegy pártra és kilenc koalícióra. A választást Bojko Boriszov jobboldali miniszterelnök kényszerítette ki novemberi lemondásával, miután az általa támogatott jelölt a tavaly őszi elnökválasztáson alulmaradt az ellenzéki szocialisták által támogatott, oroszbarát Rumen Radevvel szemben. A hét elején ismertetett közvélemény-kutatási adatok alapján a mostanáig kormányzó Polgárok Bulgária Európai Fejlődéséért párt és az ellenzéki szocialisták fej fej melletti küzdelme rajzolódik ki. (MTI, fotó:pixabay)
Bulgária

Most

10:41, Frissítve: 10:55

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.
07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.