Ugrás a tartalomra

Hányan dolgozhatnak a közszférában?

2017.06.20
15:05
A szerb kormány elfogadta a közszférában alkalmazottak számáról szóló határozatot
A szerb kormány elfogadta a közszférában alkalmazottak számáról szóló határozatot. Az Államigazgatási és Helyi Önkormányzati Minisztérium közleménye szerint az idén kezdenek hozzá érdemben az oktatásügy átszervezéséhez. Az általános és középiskolák teljes normával dolgozó munkavállalói közül év végéig 2700-an számíthatnak normájuk csökkentésére, azaz a jövőben nem teljes munkaidőben fognak dolgozni. Az egészségügyben a most elfogadott határozat mentén év végéig 2500 munkahely nyílik. Orvosokat és egészségügyi nővéreket kívánnak alkalmazni. A pénzügyi szektorban is munkahelyek megnyitását irányozták elő, elsősorban azzal a céllal, hogy a Pénzügyminisztérium minél hatékonyabban elemezze és ellenőrizze a kiadásokat. A szürkegazdaság elleni küzdelem hatékonysága növelésének érdekében az Adóhivatalban szintén új munkatársakat kívánnak alkalmazni, áll a közleményben. (Magyar Szó, Szerbiai RTV, kép: archív)
szerb kormány
közszféra
határozat
alkalmazottak száma

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.