Ugrás a tartalomra

A Vöröskereszt önkéntesei segítik az utasokat a röszkei átkelőnél

2012.07.12
16:15
A hétvégi csúcsidőszakokban a Magyar Vöröskereszt önkéntesei segítik az utasokat a röszkei határátkelőhelynél, a szolgálatot teljesítő határrendészek pedig elsősegélynyújtó-képzést kaptak az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szakembereitől
A hétvégi csúcsidőszakokban a Magyar Vöröskereszt önkéntesei segítik az utasokat a röszkei határátkelőhelynél, a szolgálatot teljesítő határrendészek pedig elsősegélynyújtó-képzést kaptak az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szakembereitől. A Nyugat-Európából nyári szabadságukra hazatérő, majd a vakáció leteltével visszainduló vendégmunkások miatt a röszkei határátkelőhelynél hosszú, esetenként többórás sorok alakulnak ki. A 35-40 fokos kánikulában a várakozó utasok között gyakoriak a rosszullétek, ezeket elsősorban a szolgálatot teljesítő határrendészek látják el, a súlyosabb esetekhez azonban rendszeresen riasztani kell a mentőket is – közölte Éberhardt Gábor alezredes, a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség parancsnoka a csütörtöki sajtótájékoztatón.A Vöröskereszt önkéntesei a nyári csúcsidőszakban csütörtöktől vasárnapig reggel 7-től este 8-ig teljesítenek szolgálatot az átkelőnél, ahol ilyenkor napi 25-30 ezer ember is megfordul. A párban dolgozó önkéntesek feladata, hogy észleljék, ha valaki rosszul lesz, és stabilizálják az állapotát a mentők kiérkezéséig. A mentőszolgálat szakemberei szimulátorok és szituációs gyakorlatok segítségével célzott elsősegélynyújtó képzést tartottak a Röszkén szolgáló határrendészeknek. (MTI)
Magyar Vöröskereszt
Röszkei határátkelő
önkéntes

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.