Ugrás a tartalomra

A Duna régióé a főszerep az idei Toleranciatáborban

2012.07.24
13:10
A bemutatkozásé és az ismerkedésé volt a főszerep a Toleranciatábor első napján
A bemutatkozásé és az ismerkedésé volt a főszerep a Toleranciatábor első napján. A hat országból érkezett fiatalok három csoportban dolgoznak a 28-ig tartó topolyai találkozón, ahol a Duna régió, azaz az én régióm témakört dolgozzák fel a zene, a képzőművészet, valamint az újságírás eszközeivel. A hatodik alkalommal megszervezett Toleranciatábor keretében kreatív csoportfoglalkozásokon, valamint sporttevékenységek által ismerhetik meg a különböző régiók hasonlóságait, avagy sajátosságait a programban résztvevő fiatalok.



Pancsováról idén heten érkeztek a topolyai táborba, Saina Spotović harmadszor vesz részt a programban: „Azért jöttünk, hogy barátkozzunk, és hogy ápoljuk a régi barátságokat. Úgy véljük, hogy ez egy jó lehetőség, hogy mindannyian összekovácsolódjunk, és hogy közösen részt vegyünk ezekben az új akciókban.” Vukovárról idén ketten vesznek részt a Duna menti régiók és városok fiataljainak toleranciatáborán. „Úgy vélem, hogy az ilyen táborok jó hatással vannak ezen a területen a fiatalokra, mert összefonódhatunk, és ezáltal egy olyan szociális alapot alkothatunk, mellyel megmutathatjuk az idősebb generációnak, hogy mi is tudunk zökkenőmentesen együtt működni” – mondta az egyik vukovári résztvevő, Biljana Gać. A szerbiai és a horvátországi résztvevőkön kívül, Németországból, Romániából, Szlovákiából, valamint Magyarországról érkeztek táborozók. A résztvevők három csoportban, a Music, a Street Art, valamint a Press szekciókban dolgoznak a hét folyamán.
Toleranciatábor
Duna régió

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.