Ugrás a tartalomra

A közmédia integráló szerepe

2012.07.27
03:11
Megduplázza a külhoni magyar rádiós és televíziós alkotóműhelyek produkcióira szánt költségvetését a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – jelentette be csütörtökön Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor pódiumbeszélgetésén Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója
Megduplázza a külhoni magyar rádiós és televíziós alkotóműhelyek produkcióira szánt költségvetését a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – jelentette be csütörtökön Tusnádfürdőn, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor pódiumbeszélgetésén Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója. A magyarországi és határon túli szakemberek részvételével zajló, A magyar közmédia integráló szerepe a Kárpát-medencében című tanácskozáson többször elhangzott: jól működő, felkészült tudósítói hálózat nélkül nem lehet szó egységes magyar közmédiáról. A határon túli közéletnek, politikának, művészetnek ott van a helye a magyar közmédiumok adásaiban. Az erről szóló tudósítások elkészítése a környező országokban élő alkotóműhelyek feladata, erre teremt lehetőséget az MTVA – hangzott el. „Mindazok a szellemi értékek, mindazok az anyagok, amelyek a följavított feltételrendszerrel eljutnak hozzánk, a műsorainkban tényleg egy Kárpát-medncei összképet tudunk adni, sokkal mélyebben, alaposabban, mint ahogy ezt eddig tettük” – mondta Gazsó L. Ferenc, az MTVA vezérigazgató-helyettese. Az MTVA kiszámítható gazdálkodást lehetővé tevő, átalánydíjas szerződéseket köt a működő stúdiókkal, és további olyan határon túli műhelyeket hoz létre, amelyeket élőbe lehet kapcsolni a közmédiában.



„A délvidéki helyzet erősítése érdekében talán a legfontosabbb törekvésünk, hogy a Szabadka és az országhatár közötti optikai kábelt, a jelenleg létező optikai kábelhiányt valamilyen képpen pótoljuk, és ezzel megteremtődik a szabadkai és az újvidéki televíziók számára a közvetlen élő műsorban való bejelentkezés lehetősége” – közölte Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója. A létrehozandó Kós Károly Kollégium elemzi az adásba kerülő határon túli tartalmakat és képzi a szakembereket azért, hogy egy-egy alkotócsoport regionális televízióvá tudjon erősödni – tette hozzá az MTVA vezérigazgatója.
Böröcz István
Tusványos
közmédia

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.