Ugrás a tartalomra

A külhoni magyarságról szóló híreknek is a közmédiában a helyük

2012.11.09
08:25
A külhoni magyarságról szóló tudósításoknak és az anyaországi híreknek egyformán meg kell jelenniük a közmédia híradásaiban - mondta el Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, amikor fogadta a Kárpát-medencei médiaműhelyek találkozójának résztvevőit a Parlamentben
A külhoni magyarságról szóló tudósításoknak és az anyaországi híreknek egyformán meg kell jelenniük a közmédia híradásaiban - mondta el Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, amikor fogadta a Kárpát-medencei médiaműhelyek találkozójának résztvevőit a Parlamentben. Beszédében Semjén úgy fogalmazott: a Sepsiszentgyörgyről, Kassáról vagy Beregszászról érkező híreknek pontosan ugyanúgy kell szerepelniük a híradásokban, mint annak, hogy mi történt Győrött vagy Pécsett. Ez kardinális kérdés, és nem lehet a határon túli ügyeket gettószerűen kezelni. Tomislav Nikolić szerb elnök közelgő magyarországi látogatásának napirendjén nem szerepel a hivatalos témák között a temerini fiúk ügye - nyilatkozta Semjén Zsolt. Ugyanakkor hozzátette: "az informális beszélgetések más természetűek". Magyarország nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettese erről a Kárpát-medencei médiaműhelyek találkozóján beszélt, az egyik résztvevő felvetésére válaszolva. Semjén Zsolt úgy fogalmazott: vannak olyan ügyek, amelyeknek a hangzavar csak árt. Kitért arra is, hogy Magyarország és Szerbia sorsközösségre van ítélve, és mind a szerbségnek, mind a magyarságnak az az érdeke, hogy minél jobb legyen a viszony. A második világháború végén a vajdasági magyarok ellen elkövetett vérengzésekre utalva továbbra is szorgalmazta a szerb fél bocsánatkérését. Szerinte a szerb államnak fejet kell hajtania a délvidéki áldozatok előtt. (Vajma)

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.