Ugrás a tartalomra

Első a család, fontos a vallás, a politika pedig nem érdekli őket

2014.01.05
16:08
A legfontosabb a család, a barátok és az oktatás, legalábbis a szerbiai egyetemisták szerint - ez derül ki egy nemrég végzett kutatásból
A legfontosabb a család, a barátok és az oktatás, legalábbis a szerbiai egyetemisták szerint - ez derül ki egy nemrég végzett kutatásból. Továbbá a fiatal értelmiségi többsége az élet jelentős részének tartja a munkát, és szinte ugyanannyira fontosnak a szabadidőt is. A megkérdezettek nagyon bizalmatlanok a szerbiai intézmények iránt. Az egyetemistáknak csupán 3-4 százaléka bízik az igazságügyben és az egészségügyben. A megkérdezettek csak 1-2 százaléka értékeli pozitívan a politikai pártok és a parlament tevékenységét, a médiát, valamint a szakszervezetek munkáját. A belföldi civil szervezetekkel még egy százalék sem elégedett. A felmérésből kiderül az is: az egyetemistáknak jóval nagyobb hányada tartja fontosnak a vallást, mint amekkora elutasítja. Ami pedig a politikát illeti: az szinte egyáltalán nem érdekli a szerbiai fiatal értelmiséget. (B92)

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.