Ugrás a tartalomra

Diplomaosztó a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány továbbképzése végzőseinek - a Pannon RTV két munkatársa is átvette oklevelét (videó)

2016.01.30
10:00
Díszoklevelet vehettek át a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány szakirányú továbbképzésének végzős hallgatói pénteken Budapesten
Díszoklevelet vehettek át a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány szakirányú továbbképzésének végzős hallgatói pénteken Budapesten. A Magyar Rádió Székházában a Pannon RTV két munkatársa, Brasnyó Zoltán és Szakál Boglárka is átvehette diplomáját. A Magyar Rádió Gyermekkórusának fellépésével kezdődött a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány szakirányú továbbképzésének diplomaosztója Budapesten. A friss diplomások között ott volt a Pannon Rádió főszerkesztő-helyettese, Brasnyó Zoltán, illetve Szakál Boglárka, a vajdasági médiaház budapesti tudósítója is.



Szakál Boglárka, a Pannon RTV riportere: "Szerintem az nagyon fontos lehet nekünk, akik a Pannontól jöttünk, hogy az otthoni médiát még magasabb szintre tudjuk emelni. Ez nagyon fontos lenne, és remélem, hogy ezzel a képzéssel is hozzá tudunk majd járulni ennek a sikeréhez." Brasnyó Zoltán, a Pannon Rádió főszerkesztő-helyettese: "Nagyon sok új információval gazdagodtam. Sok érdekességet tanultam. Most egy év után úgy érzem, hogy megérte ezt a képzést végigjárni. Mind gyakorlati, mind elméleti szempontból nagyon sok újdonságot hallottam és tapasztaltam. Emellett jó tanácsokkal is elláttak a tanárok, és sok olyan szakirodalmat is sikerült beszereznem a képzésnek köszönhetően, amit később használhatok, és remélem, hogy ezt a tudást majd továbbadom." Az oklevél megszerzése többeknek új pályakezdésre nyújt lehetőséget. Aszalós Enikő Klára: "Szerintem ez egy nagyon jó képzés volt. Nehéz volt elvégezni, de tartalmas. Remélem, hogy a jövőben a médiában tudok elhelyezkedni." Vaszily Miklós, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap megbízott vezérigazgatója úgy véli, hogy a kezdeti nehézségek után a közmédia kezd formába lendülni, amelynek alapján határozottan lép előre. Ezekhez a feladatokhoz olyan új típusú szakemberekre van szükség, mint a médiaakadémia frissen végzett hallgatói. Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója: "Azt gondolom, hogy a jövő tekintetében ez mindenkinek egy hasznos tudás. A magyar közmédia számára pedig nélkülözhetetlen, hogy olyan képességű fiatalok csatlakozzanak hozzánk, amelyek értik és használják a modern média eszköztárát, a kor igényeinek megfelelően." Gazsó L. Ferenc, az MTI igazgatója, valamint a Közszolgálati Médiaakadémia Alapítvány kuratóriumának tagja úgy fogalmazott, hogy az ünnepségen a jövő újságíró generációjának tagjait köszönhetik. Gazsó L. Ferenc, az MTI igazgatója: "A Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel közösen immár ötödik éve multimédiás szerkesztőket képzünk. Emögött a bűvszó mögött valójában az van, hogy minden médiaplatformon, tehát televízióban, rádióban és most már az interneten és a nemzeti hírügynökségnél is bevethető, alkalmas szerkesztők kerülnek ki és kaptak éppen ma friss diplomát. Nagy dolog." A Magyar Rádió Márványtermében 19 hallgató vehette át díszoklevelét.

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.