Ugrás a tartalomra

Figyelmeztető munkabeszüntetésre készülnek a pedagógusok

2016.08.29
17:13
Figyelmeztető munkabeszüntetést helyezett kilátásba a három legnagyobb reprezentatív pedagógus-szakszervezet Szerbiában
Figyelmeztető munkabeszüntetést helyezett kilátásba a három legnagyobb reprezentatív pedagógus-szakszervezet Szerbiában. Azt szeretnék, hogy az évi szabadságra járó, hibásan elszámolt juttatásuk miatt keletkezett különbséget kifizetnék nekik szeptember 20-ig. Ha addig nem kapják meg a hiányzó összegeket, akkor sztrájkolni fognak. Tavaly 5 és félezer dinárral, 2013-ban és 2014-ben pedig évenként 3 és félezer dinárral kaptak kevesebbet a tanügyesek, mert az elszámolásnál nem az éves, hanem a háromhavi átlagjövedelmüket vették alapul. A szakszervezetek szerint bár az állam elismerte a hibát, a pedagógusok máig nem kapták meg azt, ami nekik jár. (RTS, Tanjug)
pedagógusok
munkabeszüntetés

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.