Ugrás a tartalomra

Egy hónapon belül a hatodik szakaszba lép a szabadkai Népszínház építése (videó)

2016.09.29
15:39
Egy hónap múlva új szakaszába lép a szabadkai Népszínház felújítása
Egy hónap múlva új szakaszába lép a szabadkai Népszínház felújítása. A hatodik fázis elkezdéséhez szükséges a közbeszerzés kiírása, amit addig nem tudnak megtenni az illetékesek, míg nem teljesítik az előző szakasz feltételeit. A folyamatos munkálatok érdekében Szabadka Város önkormányzata a Kulturális Minisztériumnál kezdeményezett megbeszélést. Azok, akik napról-napra járnak Szabadka központjában láthatják, hogy folyamatosan épül és szépül a Népszínház épülete. A remények szerint harminc napon belül az építkezés a hatodik szakaszába lép majd. Az ötödik szakaszra vonatkozó szerződést 2015-ben írták alá. A megállapodás tevékenységekre és munkálatokra vonatkozó leírása nem volt összhangban az elvégzett munkálatokkal, így nem tudták lezárni ezt a szakaszt. Az új fázis szerződésének aláírása ezért nem történhetett meg, a közbeszerzés kiírása pedig 30 napot tolódik. Ezzel kapcsolatban tárgyalt Belgrádban Szabadka alpolgármestere az illetékes minisztériumban.



A felújítás jelenlegi, ötödik fázisa 187 millió dinár értékű. Az ezt követő munkálatokról Horvát Tímea Szabadka alpolgármestere elmondta, hogy nem hagyják veszélyeztetni azt a 35 millió dinárt, amit VMSZ frakciócsoportja módosítási indítvánnyal iktatott be a köztársasági költségvetésbe. Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere: "Az ötödik és a hatodik fázist megtudtuk úgy tárgyalni, hogy a munkálatok és a tevékenységek nincsenek kollízióban egymással, tehát folytatni lehet. A szerződés aláírására is, hamarosan sor kerül. A 2015-ben elkövetett mulasztásokat, pedig az önkormányzat részéről és a munkacsoport részéről próbáljuk majd kisimítani." Ez a második alkalom, hogy a közbeszerzést el kell halasztani. Az ötödik és a hatodik szakasz befejezése után az épület belsejének rendezése és a színházterem kialakítása lesz soron.
Szabadkai Népszínház
önkormányzat
építés
közbeszerzés
hatodik szakasz
Kulturális Minisztérium

Most

19:37, Frissítve: 19:51

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.