Ugrás a tartalomra

Szabadkára vezetett az új izraeli nagykövet első hivatalos útja (videó)

2016.11.24
15:37
Szabadkára vezetett az új izraeli nagykövet első hivatalos útja szerdán
Szabadkára vezetett az új izraeli nagykövet első hivatalos útja szerdán. Miután találkozott a város polgármesterével, a helyi zsidó hitközségbe látogatott, ahol a közösség vezetőivel beszélgetett.Szabados Róbert, a Szabadkai Zsidó Hitközség elnöke megtisztelőnek tartja, hogy az új izraeli nagykövet első hivatalos útja Szabadkára vezetett. "Nekünk fontos, mint zsidó hitközség, hogy meglátogatott bennünket és a beszélgetésben említette azt is, hogy lényegében a zsidó hitközség egy híd Szerbia és Izrael között, Izrael és Szabadka között."



Alona Fisher-Kamm, izraeli nagykövet elmondta, a kultúra, a technológia és a turizmus is jelentős potenciált jelenthet a szabadkai zsidó közösség, a város és az ország fejlődésében. "Tárgyalásaink elsősorban a gazdasági potenciál kiaknázásáról szóltak. A csúcstechnológia területe mindkét fél számára fontos. Beszélgettünk a mezőgazdaságról és az agrártechnológiáról. Meg szeretnénk osztani izraeli tapasztalatainkat ezen a téren. A potenciális turisztikai lehetőségekről is tárgyaltunk, és mivel ellátogathattam ebbe a gyönyörű városba, azt tapasztaltam, hogy az izraeli turistáknak is érdemes ide eljönniük. A város sok jóval kecsegtet az izraelieknek." Céljuk továbbá, hogy megerősítsék a zsidóság örökségét és jelenlétét a régióban. A találkozón született egy elképzelés, hogy február elején Szabadkán Izraeli napokat szerveznek.
Szabadka
Alona Fisher-Kamm
zsidó Hitközség
zsidóság
izraeli nagykövet

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.