Ugrás a tartalomra

Új év - új nyugdíjkorhatár

2016.11.29
13:44
Azok a dolgozók, akik újévtől eleget tesznek a nyugdíjaztatás feltételeinek, már most elkezdhetik a szükséges dokumentumaik összegyűjtését, hiszen a Köztársasági Nyugdíjbiztosítási Alap fiókintézeteiben december 30-áig adhatják át kérelmüket, írja a Dnevnik
Azok a dolgozók, akik újévtől eleget tesznek a nyugdíjaztatás feltételeinek, már most elkezdhetik a szükséges dokumentumaik összegyűjtését, hiszen a Köztársasági Nyugdíjbiztosítási Alap fiókintézeteiben december 30-áig adhatják át kérelmüket, írja a Dnevnik. A törvény, amely 2015. január elsején lépett életbe, előírja, hogy az életkor tekintetében a nők számára minden évben hat hónappal kitolódik a nyugdíjba vonulás feltétele. Az idei év végéig a nők akkor vonulhatnak nyugdíjba, ha betöltötték 61. életévüket és legkevesebb 15 munkaévvel rendelkeznek. Az új évtől azonban változnak a nyugdíjazás feltételei a nők esetében. 2017-től csak akkor mehetnek nyugdíjba, ha betöltik a 61 és fél évet, valamint legalább 15 munkaévvel is rendelkeznek. Az idő előtti öregségi nyugdíjra pedig akkor van joguk, ha betöltik az 55 évet és 8 hónapot, valamint 37 és fél év munkaév szükséges. (VajdaságMA)
nők
életkor
nyugdíjkorhatár
munkaév

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.