Ugrás a tartalomra

Szenttamás: Karácsonyi vásár és betlehemezés a Gion Nándor Emlékházban (videó)

2016.12.17
17:37
Karácsonyi vásárt és betlehemes játékot rendeztek Szenttamáson, a Gion Nándor Emlékházban
Karácsonyi vásárt és betlehemes játékot rendeztek Szenttamáson, a Gion Nándor Emlékházban. A kirakodóvásáron kézzel készült díszeket lehetett vásárolni. Csöngőket, díszeket és karácsonyi emléktárgyakat kínált a vásárlóknak a gyerekekből és idősebbekből álló csoport a Gion Nándor Emlékházban, Szenttamáson. A gyerekek örömmel készülnek a karácsonyra. Salamon Ákos, betlehemező: „Luca napján, 13-án elültetjük a lucabúzát, és karácsonykor azt a fa alá tesszük, éjféli misére járunk.” Molnár Zsolt, betlehemező: „Betlehemezéskor megyünk házról házra, és ott a hagyományokat, a szokásokat a régi karácsonyról csináljuk.” Salamon Lilla, betlehemező: „Én a kézzel készített ajándékokat szeretem a legjobban, meg abba látszik, hogy az ember, vagy az a személy belefektette az idejét és az energiáját, ezért szeretném a karácsonyfát így feldíszíteni.” A betlehemezők hagyományos szenttamási játékkal kedveskedtek a közönségnek. Az elkövetkező napokban a településen házról házra járnak. Gaál Brigitta, a Pitypang néptánccsoport csoportvezetője: „A szenttamási betlehemesre az a jellemező, hogy az angyali vigasság egyben van a betlehemezéssel, ez a különlegessége.”



A vásáron a kézzel, természetes alapanyagból készített termékek voltak a kelendőbbek. Túri Szivel Júlia fajátékokat készít. „Invalid szervezeteknek, csoportoknak, iskoláknak csinálunk játékokat szintén, épp azért, mert kapcsolatban vagyunk velük.” vlcsnap-2016-12-17-19h19m06s111 A vásárt 5. alkalommal rendezte meg a Gion Nándor Emlékház. Horváth Futó Hargita szervező: „Nagyon fontos a számunkra ez a rendezvény, ezért is szervezzük meg évről évre, az idén a betlehemezők is itt voltak, előadták a betlehemet, ezért fontos nekünk.” A vásár a szervezők szerint jól sikerült, beváltotta a hozzá fűzött reményeket.
Szenttamás
betlehemezés
karácsonyi vásár
Gion Nándor Emlékház

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.