Ugrás a tartalomra

Példamutató családok, intézmények, vállalkozók és személyek (videó)

2016.12.29
09:00
Negyedik alkalommal osztották ki a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége díjait tegnap este Adán
Negyedik alkalommal osztották ki a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetsége díjait tegnap este Adán. Idén először jutalmaztak családbarát vállalkozást és családokat támogató helyi közösséget.             A topolyai Tóth családhoz tizenkétszer kopogott a gólya. Az állatorvos apuka, Tibor azt mondja, nem tervezett ennyi gyereket, de mindig is arról álmodott, hogy sokan üljenek az asztalnál. „Legtöbbet a kedves nejem veszi ki a részét, a feleségem, az egész logisztika az ő kezében van, a reggeli fölkeléstől kezdve a reggeli készítéséig, a felöltözés. Az enyém, hogy elviszem őket az iskolába, az óvodába, ki hová megy, visszahozom őket, ez az én dolgom.” Példamutató nagycsalád díjban részült még a zentai 3 gyermekes Szénási család, a szabadkai 6 gyermekes Perna, illetve a pacséri 5 gyermekes Kardos család. Az önkormányzatok kategóriában ismét Magyarkanizsa érdemelte ki az elismerést, többek között a gyermekes családoknak nyújtott jelentős támogatásokért. Idén először jutalmaztak családbarát vállalkozást. Ezt a bácskossuthfalvi Tóth Zoltán és a belgrádi Mikroelektronika cég érdemelte ki. Krizsán V. Vilmos, elnök, Vancsesz: „Első ízben adjuk át a Családbarát vállalkozói díjat, ami számunkra nagyon fontos, hiszen úgy gondoljuk, hogy ezen keresztül olyan példákat tudunk bemutatni a társadalomnak, ahol valóban megbecsülik a családokat, a munkásokat, és olyan családbarát szemléletet tartanak fenn ezekben a munkaszervezetekben, ahol valóban öröm dolgozni, ahol valóban családban gondolkoznak.”



Először jutalmazták a családbarát helyi közösségeket is, a díjat Kishegyes kapta. A legsikeresebb nagycsaládos egyesületnek az adai Tűzsziget Tincse bizonyult. A Vancsesz tevékenységét támogató alapítványok és személyek Aranyoklevélben részesültek, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Szekeres László Alapítvány, az Adra Alap, az újvidéki Ördög Róbert és Nagy József zentai püspöki helynök. A díjátadó része a Vancsesz népesedési és családgondozási cselekvési programnak, amit a Magyar Nemzeti Tanács idén fogadott el.
Ada
VANCSESZ
díjak
nagycsalád

Most

07:48, Frissítve: 07:59

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt történt az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában. Egy 13 éves fiú reggel fél 9-kor, apja fegyverével nyitott tüzet a biztonsági őrre, aki testével védte a tanulókat.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.