Ugrás a tartalomra

Növekszik a hideg hónapokban az infarktusok száma

2017.01.06
13:52
Ez derül ki a legfrissebb kutatásokból
Ez derül ki a legfrissebb kutatásokból. Ez az időszak különösen veszélyes a szívproblémákkal küzdő emberek számára, a hideghez való alkalmazkodás ugyanis nagyfokú megterhelést jelent. A szívbetegek hidegben ne végezzenek megterhelő fizikai aktivitást. Kerülniük kell a megerőltető sportokat ebben az időszakban. A szívroham legjellemzőbb tünete, a mellkasi fájdalom, a szorító érzés, vagy nyomás a szegycsont mögött, mely átterjed a hát, a nyak, a karok, az állkapocs, a váll, főként a bal kar területére. A fájdalom mellett teltségérzet is jelentkezhet.(VajMa)
hideg
infarktus
szívbeteg

Most

16:51, Frissítve: 18:19

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.