Ugrás a tartalomra

Hétfőn kezdődik a tanítás Vajdaságban (videó)

2017.01.13
17:19
Az iskolák már nagyban készülnek a hétfőre
Az iskolák már nagyban készülnek a hétfőre. Az influenzajárvány ellenére is a háromhetes pihenés után megtelnek majd a törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskola padjai diákokkal.     Törökbecsét sem kerülte el az influenzajárvány. A bánáti település egészségházának üres rendelője arról tanúskodik, hogy az elmúlt napokban csökkent a beteg gyermekek száma. Dr. Letonai Gephárt Ibolyka, gyermekorvos, Törökbecse: „A téli szünet első hetében sok gyermek volt beteg, influenzás. Utána csökkent a páciensek száma. Mondhatom, hogy most már nincsenek is. Lehet azonban, amikor elindul az iskola, újra több lesz a beteg gyermek, de majd meglátjuk, az időjárástól is függ.” A Horváth testvérek kihasználták a szabadidejüket. Valamelyikük a kötelező házi olvasmányt olvasta, a másik a meleg szobában rajzolgatott, vagy éppen a hó adta lehetőségeket élvezte. Horváth Nelli, tanuló: „Nagyon várom az iskolát, hogy újra tanulhassam a többit is, amit még nem tanultunk, és a téli szünetben sokat játszottunk.” Horváth Kornél, tanuló: „Rövid volt a téli szünet, de várom újból, hogy az osztálytársaimmal találkozzak.”



A diákok mellett a szülők számára is változásokat hoz a mindennapokba a második félév kezdete. Horváth Mária, szülő: „Kornél maga megy az iskolába, de az ebédet nekem el kell készíteni időre, és az órát nézem, hogy ki mikor jön, és hogy minden el legyen készítve, mire hazaér a család. Kár, hogy a szünet vége lett, így azért sokat együtt volt a család.” Az elmúlt három héten zord hideg volt, az iskolában azonban nem hagyták kihűlni az épület helyiségeit, így a tanulókat meleg tantermekkel várják. Farkas Zoltán, iskolamester, Miloje Čiplić Általános Iskola, Törökbecse: „A szünidőben is éjjel-nappal ment a fűtés, most ellenőriztük a rendszert, éjjeli-nappali ellenőrzés van, mert ilyen a helyzet most. Rendben lesz minden.” A második félév kezdetére a pedagógusok is felkészültek. Zora Rakić, iskolaigazgató, Miloje Čiplić Általános Iskola, Törökbecse: „Hétfőn meglepetéssel várjuk a tanulókat, abból kifolyólag, hogy a könyvtárunk új kiadványokkal gazdagodott. Mondhatom, hogy mindenképp fűtött tantermekkel és szeretettel várjuk a gyermekeinket.” Hétfőn reggel fél nyolckor az iskolacsengő hangja 566 diáknak jelzi azt, hogy a téli szünet után folytatódik a tanítás, közülük 139 magyar anyanyelvű.
Vajdaság
iskola
Törökbecse
második félév

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.