Ugrás a tartalomra

Lassan halad a jégtörés a Dunán (videó)

2017.01.18
16:15
Mindössze pár kilométert tettek meg a magyar jégtörő hajók kedd éjszaka óta
Mindössze pár kilométert tettek meg a magyar jégtörő hajók kedd éjszaka óta. A Duna gombosi szakaszánál már feltörték a jeget, de a több kilométer hosszan feltorlódott összefüggő jégtömbök miatt nagyon nehezen halad a munka. A jégtörők óránként néhány métert tesznek meg. Újvidékig szeretnének eljutni, de azt, hogy ez mikor sikerülhet, még az illetékesek sem tudják megállapítani. Békésen szelték a habokat a hattyúk a Duna gombosi szakaszán szerda hajnalban. A helyi közúti és vasúti hídon napközben zavartalan volt a közlekedés. A magyarországi hatos és tizenegyes jégtörő hajók a híd pilléreit kiszabadították ugyan a jég fogságából, de a part mentén rengeteg csónakot ragadt magához a jégtömeg.



Egy apatini halász kunyhója előtt takarította a havat. Öt éve él a folyóparton. Az extrém jegesedés az ő házikóját is veszélyezteti. „- Elhaladtak itt is. Ott a hídnál sikerült felszabadítaniuk a pilléreket. Most majd meglátjuk mi lesz, amikor visszafelé jönnek. - Ön hogyan küzd a hideg és a mínuszok ellen? - Folyamatosan itt vagyok, fűtöm, szigetelem a kis kunyhómat. Túlélek.” Egyesek a folyón rekedt hajójukból merték a jéghideg vizet a gomboshoz közeli Dunakanyar mentén. Az emberek a zord időjárás ellenére igyekeznek menteni a menthetőt. A jégtáblák vastagsága egyes szakaszokon akár a fél métert is elérheti, ezért ha a napokban nem enyhül az idő, akkor újabb magyarországi jégtörők bevetésére lesz szükség - mondják a Vajdaság Vizei Közvállalat illetékesei.
Duna
Gombos
jégtörés
jégtörő hajók

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.