Ugrás a tartalomra

Büntetés vár azokra, akik nem jelentkeznek a szerbiai katonai nyilvántartásba

2017.01.20
10:42
50 ezer dináros pénzbírsággal vagy 60 napos börtönnel büntetik azokat, akik kötelesek jelentkezni a katonai nyilvántartásba és mégsem teszik meg – emlékeztet a 021
50 ezer dináros pénzbírsággal vagy 60 napos börtönnel büntetik azokat, akik kötelesek jelentkezni a katonai nyilvántartásba és mégsem teszik meg – emlékeztet a 021.rs hírportál. Idén az 1999-ben született fiúknak kell jelentkezniük február végéig vagy azoknak az idősebb fiatalembereknek, akik ezt még nem tették meg valamilyen okból. A külföldön élők sem mentesülnek, nekik a külképviseleteken kell jelentkezniük. A katonaság illetékesei hangsúlyozzák, a nyilvántartásba vétel egy szokásos eljárás, amit minden év elején elvégeznek az abban az évben nagykorúvá váló fiúkkal, semmi köze ahhoz, hogy egyre gyakrabban hallani a sorkatonaság visszaállításáról.
büntetés
katonai nyilvántartás

Most

15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.