Ugrás a tartalomra

Milyen esélyei és kihívásai vannak a huszonegyedik századi gyermeknevelésnek? (videó)

2017.02.25
13:01
Ez a témája az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének tizedik közoktatási konferenciájának, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatott
Ez a témája az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesületének tizedik közoktatási konferenciájának, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatott. A hazai és külföldi előadók mellett intézmények is bemutatták sikeres pedagógiai módszereiket. De Negri Ibolya, elnök, Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete: „Foglalkozunk a gyermekneveléssel, a mese fontosságával, a családi jó szokásokkal, viselkedéskultúrával és az új kihívásokkal és új oktatási módszereket is beszeretnénk mutatni, melyek az alternatív iskolákban történnek és néhány intézmény is bemutatkozik.” kozoktatasi konferencia-S A tizedik Közoktatási konferencián Vicsek Annamária tartott előadást napjaink oktatáspolitikájáról. Az oktatási államtitkár elmondta, az oktatás alapjairól szóló törvény mellett az óvodai, általános- és középiskolai törvény módosításán is dolgoznak a minisztériumban. Vicsek Annamária, oktatási államtitkár (VMSZ): „A középiskolai oktatás-nevelésben a duális oktatás bevezetése miatt van szükség változásokra. Azt hiszem, hogy még mindig nagy az ellenállás a duális oktatással szemben, hiszen újszerű dolog és amikor új dolgot vezetünk be, akkor ellenállásba ütközünk akármennyire jó dologról is legyen szó. Úgy gondolom, hogy a vajdasági magyarság szempontjából is fontos a duális oktatás.” Az idei találkozó a gyermeknevelés esélyeiről és kihívásairól szólt. A konferenciára több, mint 40 vajdasági intézményből 220 pedagógus érkezett.



Vicsek Annamária
Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete
közoktatási konferencia
De Negri Ibolya

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.