Ugrás a tartalomra

Túl sokba kerül házhoz vinni a nyugdíjat

2017.03.10
10:28
Fontolgatják, hogy az újonnan nyugdíjba vonulók számára nem biztosítják, hogy a járandóságukat a postás házhoz vigye ki
Fontolgatják, hogy az újonnan nyugdíjba vonulók számára nem biztosítják, hogy a járandóságukat a postás házhoz vigye ki. A Dnevnik úgy tudja, hogy Vladan Manić, a munkaügyi, foglalkoztatási és szociálpolitikai miniszter tanácsosa nemrég azt nyilatkozta, túl sokba kerül az államnak, ha házhoz viszik a nyugdíjat, ezért az új nyugdíjasoknak inkább átutalnák a pénzüket. Szerbiában 1,3 millió nyugdíjas kapja a járandóságát folyószámlára, ami tavaly 80 millió dináros költséggel járt, 426 ezer idős személynek viszont a postás vitte házhoz a nyugdíjat, ami 811 millió dinárba került. A magas költségek miatt a tanácsos szerint nem kellene többé engedélyezni a készpénzkifizetést. (Dnevnik, Magyar Szó)
nyugdíj
postás
átutalás

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.