Ugrás a tartalomra

Oromon első alkalommal emlékeztek meg az 1848–49-es eseményekről (videó)

2017.03.19
12:17
Az oromiak szombat este első ízben tisztelegtek közösen a magyar forradalom és szabadságharc emléke előtt
Az oromiak szombat este első ízben tisztelegtek közösen a magyar forradalom és szabadságharc emléke előtt. A helyi kultúrotthon nagytermében megtartott, Petőfi él! Mi is összefogtunk! című megemlékezésen Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökségének tagja mondott köszöntőt, amelyben az összefogásra, a közös célokra és a megfelelő partnerek kiválasztására helyezte a hangsúlyt. Az oromiak mellett megjelentek a VMSZ tartományi, községi és helyi tisztségviselői is. Az alkalmi műsorban szinte minden oromi civil szervezet részt vett, első ízben pedig felléptek a csókai női és férfikórusok is. Nyilas Mihály tartományi kormányalelnök szerint a megemlékezés megmozgatott szinte mindenkit a faluban. Nyilas Mihály, tartományi kormányalelnök, a VMSZ elnökségi tagja: „Ebben a faluban nem volt eddig hagyománya március 15-e megünneplésének, de azt hiszem, minden egyszer el kell, hogy kezdődjön, és összefogva, művelődési egyesületek együtt, helyi közösség együtt, az iskola, az óvoda most összefogtak és megmutatták, hogy mennyire fontos egy ilyen ünnepet megünnepelni itt, Oromon.”   



Orom
megemlékezés

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.