Ugrás a tartalomra

Vickó Ferenc: A cukorbetegség világméretű probléma, Szerbia sem kivétel (videó)

2017.03.19
17:09
Szerbiában 710 ezer cukorbeteg van, akiknek egyharmada nem is tudja, hogy beteg, mivel a tünetek sokszor nehezen felismerhetők - nyilatkozta Vickó Ferenc
Szerbiában 710 ezer cukorbeteg van, akiknek egyharmada nem is tudja, hogy beteg, mivel a tünetek sokszor nehezen felismerhetők - nyilatkozta Vickó Ferenc. Az egészségügyi államtitkár elmondta, gazdasági és egészségügyi szempontból is világméretű problémáról van szó. Szerbiában évente 250 millió eurót emészt fel a cukorbetegek kezelési költsége. (kép: Tanjug) Vickó Ferenc, egészségügyi államtitkár (VMSZ): „Ennek a betegségnek az a problémája, hogy a tünetei elég gyengék, ezért sokszor a beteg és az egészségügy részéről is észrevehetetlen maradhat. A páciensek egyharmada nem is tudja, hogy beteg, és már csak akkor mennek orvoshoz, amikor valamiféle szövődmény jelentkezik. Mindannyian tudjuk, hogy a microangiopatia legtöbbször a szívet, a veséket, a szemet és az alsó végtagokat támadja meg.”



cukorbetegség
Vickó Ferenc

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.