Ugrás a tartalomra

Kibővítették az 1-es számú rendelőt - menekült gyerekeket is ellátnak (videó)

2017.03.20
13:18
Fiatalkorú migránsokat és helyieket vizsgálnak ezentúl a szabadkai 1-es számú orvosi rendelőben
Fiatalkorú migránsokat és helyieket vizsgálnak ezentúl a szabadkai 1-es számú orvosi rendelőben. Az épület felújítási munkálatait decemberben kezdték el, és mostanra fejezték be. Az egészségházban több ezer beteg van nyilvántartva. A szabadkai páciensek mellett egyre több illegális bevándorló is orvosi ellátásra szorul. Dr. Mila Bogdanović Durmić, igazgató, Szabadkai Egészségházak: „Ez a rendelő megkönnyíti a munkánkat. Úgy gondoltuk, hogy a fiatal migránsokat, a tizenöt éves korosztályig is itt látjuk el. Természetesen nem kérdés, hogy másokat is megvizsgálunk, akiknek egészségügyi ellátásra van szükségük.” 1-es egeszseghaz A rendelő felújításához a németországi ASB humanitárius szervezet járult hozzá. 2015 óta közel 500.000 euróval támogatták Szabadka városát.



Bogdan Laban, polgármester, Szabadka: „Ismét hálásak vagyunk a német ASB humanitárius szervezetnek, hogy Szabadkán kialakíthattuk ezt az új egészségügyi részleget a Kumičić utcában. Ötvenöt ezer euróval segítették a várost. Rekord idő alatt készültünk el, nagyjából három hónap alatt. Úgy gondoljuk, hogy ez egy nagyon fontos nap a város számára, ugyanis növeltük az egészségház kapacitását és a minőségi egészségügyi ellátást.”1-es egeszseghaz kezfogas 2 A szervezet egy mentőautót is adományozott, annak érdekében, hogy gyorsabban elláthassák a migránsokat, és szükség esetén a helyieket is. Gordan Velev irodaigazgató, ASB, Szerbia: „Szabadka migránsválság által érintett terület. Természetes, hogy befektetünk a helyi közösségbe és nemcsak azokkal a problémákkal foglalkozunk, amelyeket a migránsválság magával hozott.” Az egészségházban kezdetben egy kisebb orvosi csapat látja el a betegeket. A későbbiekben, amennyiben szükség lesz rá, több szakembert alkalmaznak majd. 1-es egeszseghaz kezfogas  
Szabadka
migráns
menekült gyerek
ASB

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.