Ugrás a tartalomra

Szabadka: Nem jelentenek biztonsági kockázatot a migránsok (videó)

2017.03.20
14:29
Nincs mitől tartaniuk a szabadkaiaknak, ami a migránshelyzetet illeti - mondta Milimir Vujadinović, a szabadkai Városi Tanács szociális kérdésekkel megbízott tagja, aki egyben a menekültekkel foglalkozó munkacsoport vezetője is
Nincs mitől tartaniuk a szabadkaiaknak, ami a migránshelyzetet illeti - mondta Milimir Vujadinović, a szabadkai Városi Tanács szociális kérdésekkel megbízott tagja, aki egyben a menekültekkel foglalkozó munkacsoport vezetője is. A Politikakutató Központ illetékesei terepi felmérést végeztek Szabadkán, amely azt az eredményt mutatta, hogy a migránsok nem jelentenek biztonsági kockázatot. Milimir Vujadinović kiemelte, most sokkal kevesebben vannak a városban, mint néhány hónappal ezelőtt. Történhetnek ugyan további incidensek, viszont egy ideje nem érkeznek bejelentések a lakosoktól támadásokról vagy rongálásokról - tette hozzá Vujadinović. migrans biztonsag szabadka sajto 3 Milimir Vujadinović, szociális kérdésekkel foglalkozó tag, VT, Szabadka: „A szabadkaiak teljes mértékben nyugodtak és elégedettek lehetnek, ami a biztonságukat illeti. Történhetnek bizonyos incidensek, azonban azok az emberek, akik ezekkel a kérdésekkel foglalkoznak, minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy megakadályozzanak egy esetleges humanitárius katasztrófát és a biztonsági szintet magas szinten tartsák.”



Szabadka
migráns
biztonsági kockázat
Milimir Vujadinović

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.