Ugrás a tartalomra

A feltámadást ünneplik az ortodox hívek is (videó)

2017.04.16
13:26
A belgrádi Szent Száva székesegyház kriptájában celebrálta reggeli húsvéti liturgiáját Irinej szerb pátriárka
A belgrádi Szent Száva székesegyház kriptájában celebrálta reggeli húsvéti liturgiáját Irinej szerb pátriárka. Ma van húsvét vasárnapja a Julianus-naptár szerint is. Megtelt vasárnap reggelre a belgrádi Szent Száva Székesegyház. Irinej pátriárka, a Szerb Pravoszláv Egyház feje az ortodox hívekkel együtt ünnepelte a feltámadást. Mesto: Beograd Datum: 16.04.2017 Dogadjaj: DRUŠTVO/CRKVA - poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej služio je danas vaskršnju liturgiju u kripti hrama Svetog Save na Vraèaru Licnosti: patrijarh Irinej A húsvét az élet győzelmét jelképezi a halál és a sötétség felett, ezért mind közül ez a legnagyobb és legfontosabb keresztény vallási ünnep. Az ortodox hívek szerint Szent Pál apostol tanításai és prédikációi erősítették meg őket hitükben. Irinej pátriárka: „Hívők, pravoszláv testvéreink, dicsőítsük az urat a mennyekben, most és mindenkor, és mindörökkön örökké!” Mesto: Beograd Datum: 16.04.2017 Dogadjaj: DRUŠTVO/CRKVA - poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej služio je danas vaskršnju liturgiju u kripti hrama Svetog Save na Vraèaru Licnosti: patrijarh Irinej Az ortodox templomokban az oltárt díszítő cári ajtók megnyitása azt szimbolizálja, hogy tettével Jézus Krisztus az egész emberiség előtt megnyitotta a Mennyország kapuit. A Székesegyházban kórusok tették meghitté a hangulatot. Felolvastak az Evangéliumból, illetve imákat mondtak a mintegy kétórás szertartáson. Szüntelenül szólt az ének, valamint újra meg újra elhangzott a pap ünnepi köszöntése: Krisztus feltámadt! És a hívők válasza: Valóban feltámadt!



húsvét
pravoszláv
Irinej pátriárka
ortodox
feltámadás

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.