Ugrás a tartalomra

Emlékezés a zentai zsidó temetőben (videó)

2017.05.01
13:00
Zenta önkormányzata és a Szabadkai Zsidó Hitközség képviselői együtt emlékeztek meg a 73 éve történt deportálásról a zentai zsidó temetőben vasárnap délután
Zenta önkormányzata és a Szabadkai Zsidó Hitközség képviselői együtt emlékeztek meg a 73 éve történt deportálásról a zentai zsidó temetőben vasárnap délután. Zentáról mintegy 1500 embert szállítottak el szervezetten az egykori haláltáborokba. Ma már a városban nem élnek zsidók, emléküket a temető őrzi. Ceglédi Rudolf, polgármester, Zenta: „Minden évben megemlékezünk az 1944-ben történt tragikus eseményekről, amikor Zentáról a zsidóságot deportálták, azóta a zentai zsidóság eltűnt, és szükség van az ilyen megemlékezésekre, hogy soha senkivel ne ismétlődhessen meg ilyesmi.” zenta zsido temeto 1 zenta zsido temeto 3 A holokauszt a végső lépése volt annak a gondolatnak, ami egykor szavakkal kezdődött - mondta Szabados Róbert, a Szerbiai Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke. „A 73 évvel ezelőtti deportálás csak a végkifejlete volt valaminek, ami sokkal hamarabb kezdődött, szintén antiszemita kilengésekkel kapcsolatban. Először csak egy szó volt, egy vélemény, egy cikk, azután abból lett egy társadalmilag elfogadott magatartás, és a végén a törvény által egy réteg, egy populáció ki lett iktatva, és a vége az lett, hogy gázkamrába végezték az életüket.” zenta zsido temeto 2 Az emlékműsorban közreműködött a zentai Mécsvirág együttes.



Zenta
emlékezés
zsidó temető

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.