Ugrás a tartalomra

Leégett egy családi ház Szentmihályon (videó)

2017.05.02
17:28
Családi ház égett le május elsején Szentmihályon
Családi ház égett le május elsején Szentmihályon. Szerencsére senki sem sérült meg az öttagú családból. A fedél nélkül maradt házaspár és három kiskorú gyermekük a rokonságnál húzza meg magát.     Összefogott a mintegy ezerfős bánáti kertészfalu lakossága, hogy segítsenek a bajba jutott családon. Kedden önkéntes munkával folyt a romeltakarítás. Kovács József, Szentmihály: „Ilyenkor nincs szegény, gazdag, ilyen hitű, olyan hitű, ide tartozik, oda tartozik, a bajban segítünk egyik a másiknak. Ami a fizikai munkát illeti, összefogtunk. Remélem, hogy utána anyagilag is összefogunk. Mivel nagyon kis falu vagyunk, elvárnánk a más falvaknak is a bekapcsolódását.”



Haladi Zsolt, felesége Zsuzsanna és három gyermekük otthona szinte percek alatt vált a tűz martalékává. Szerencsére idejében elhagyták a házat. Némi holmit sikerült kimenteni, de a háztartási berendezés nagyobb része odaveszett. Haladi Zsolt, Szentmihály: „Május elseje reggelén hét óra körül füstre lettünk figyelmesek a feleségemmel. A gyerekek még aludtak. Gyorsan kiszaladtam, a villanynak a biztosítékait kiszedtem, kézi tűzoltó készülékkel próbáltam oltani a tüzet. Egy pillanatra sikerült is lefojtani. De utána csakis föllángolt.” A tüzet végül három tűzoltókocsival sikerült eloltani. A szerencsétlenséget egy, a villanyhálózatban keletkezett rövidzárlat okozhatta. Az anyagi kár óriási. Tóth Krisztián, tanácstag, Szentmihály HK: „Mint ahogy látják maguk is, folynak a munkálatok, Szentmihály lakossága összefogott kicsitől a nagyjáig. Mindenki próbál segíteni. A helyi közösség is majd igyekszik - lehetőségeihez mérten - besegíteni, amivel tud. Lehet az építőanyaggal, anyagiakkal, nem tudom még, mivel sikerül.” Kedd délelőtt a helyszínen járt és a család tagjaival beszélgetett Gyuris László nagybecskereki plébános. A család egyedül nehezen tudná kiheverni az őket ért bajt. A családfő a nagybecskereki kábelgyárban, a felesége pedig - meghatározott időre - a helybeli iskolában dolgozik.
tűz
Szentmihály
családi ház
Haladi Zsolt

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.