Ugrás a tartalomra

Zenta: Anyák napi műsor a Kéz a Kézben Civil Szervezet szervezésében (videó)

2017.05.08
08:36
2020.02.29
09:58
A Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete az idén is megszervezte a már hagyományosnak nevezhető anyák napi műsorát Zentán
A Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezet az idén is megszervezte a már hagyományosnak nevezhető anyák napi műsorát Zentán. A gyerekek A rút kiskacsa című mesét vitték színre, mert - mint mondják - ez a mese közel áll hozzájuk. Csontos Bata Márta, nevelő, Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezet: „Úgy éreztem, hogy ez közel áll hozzánk. A mi fiataljaink is ilyen mások, mint ahogy a mesében ez a rút kiskacsa volt, akit kirekesztettek, nem szerettek, kiközösítettek és csúnyán bántak vele. És azért ezt választottam, mert a mi fiataljaink is így vannak kizárva a társadalomból, még napjainkban is, tehát sok megkülönböztetés, bántalmazás éri őket.”



A darab érdekessége, hogy a gyerekek maguk választhatták meg, hogy ki kit alakítana szívesen, a már hagyományosnak mondható anyák napi ünnepségen. Rác Magdolna, elnök, Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezet: „A rút kiskacsa mesejáték, az volt az első fellépésünk, utána nagyon sok verset, táncot, énekeltek a gyerekek. Kétféle tánckoreográfia volt, az egyik a karikás, a másik a kendős tánc, és én nagyon elégedett vagyok velük.”kez a kezben zenta 1 A műsor végén a gyerekek átadhatták ajándékukat édesanyjuknak.
anyák napi műsor
Kéz a Kézben Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Civil Szervezete

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.