Ugrás a tartalomra

Nagybecskerek - Felújítják a zárdát

2017.05.24
09:01


Megújul az egykori zárda épülete Nagybecskereken
Megújul az egykori zárda épülete Nagybecskereken. A Boldogasszony Iskolanővérek által működtetett épületet 1959-ben államosították, és a 2010-ben megtörtént vagyon-visszaszármaztatáskor kapták vissza, a nővérek azonban önerőből nem tudták felújítani. Az átalakításra, renoválásra a Magyar Kormány 650 millió forintot hagyott jóvá, és a tervek szerint a jövő év augusztusára készülne el teljesen, és akkor adnák át rendeltetésének – jelentett be sajtótájékoztatón Német László megyéspüspök. Az épületben egyebek mellett létesítenek egy előadótermet, melyet a Petőfi Magyar Művelődési Egyesület is használ majd, ugyanakkor a Boldogasszony Iskolanővérek által működtetett Szathmári Karolina Kollégiumot is teljes egészében átköltöztetik. Összesen 60 leány bentlakására lesz kialakítva, és saját konyhája is lesz. A Béga felőli, udvari részben egy nyári színpadot is kialakítanának. (Vajma)
Nagybecskerek
zárda
Német László megyéspüspök
Szathmári Karolina Kollégium

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.