Ugrás a tartalomra

Szabadkára látogatott a tájékoztatási államtitkár (videó)

2017.05.25
16:46
Nino Brajović Szabadkán körbejárta a nemzeti tanácsokat, köztük a Magyar Nemzeti Tanácsot, valamint megtekintette a Pannon RTV székházát is
Nino Brajović Szabadkán körbejárta a nemzeti tanácsokat, köztük a Magyar Nemzeti Tanácsot, valamint megtekintette a Pannon RTV székházát is. Érkezése célja, hogy megismerkedjen a helyi médiumok helyzetével, főleg azokéval, amelyek a nemzeti közösségek nyelvén tájékoztatnak nap mint nap. A kezdetek óta ismeri a Pannon RTV-t, annak működését, azonban most először járt a székházában az államtitkár. Egy rövid tárgyalás után megtekintette a szerkesztőségeket. Örömmel látta, hogy ennyi fiatal újságíró végzi munkáját. Az államtitkár elmondta, sok információt, javaslatot kapott itt-tartózkodása alkalmával, továbbá ő is tett javaslatokat. Nino Brajović, tájékoztatási államtitkár, Szerbia: „Küzdenünk kell a tájékoztatási törvény módosításáért, amellyel minden szabadkai nemzeti tanács egyetértett. Ez pedig, hogy a tájékoztatási törvénymódosításba beleírjuk minden helyi önkormányzat kötelességét a médiaházak támogatására. Továbbá a határidők legyenek meghatározva, ameddig muszáj kiírni a pályázatokat, tehát, hogy ne húzódjon el az egész évben, hanem az adott évben legyen a következő évre vonatkozóan. Emellett, hogy kiharcoljuk, hogy előírják a legkisebb összeget, amelyet a helyi önkormányzatoknak kell kiválasztaniuk a médiumok támogatásaira, hogy ilyen módon biztosítsuk fenntarthatóságukat.”



A Magyar Nemzeti Tanács korábban egy négyoldalas problémakatalógust nyújtott át az államtitkárnak - mondta Hajnal Jenő, az MNT elnöke. Hozzátette, azt tapasztalta, hogy az államtitkár konkrét módon próbál ezekre mielőbb megoldást találni. Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „Már olyan konkrét dolgokban is tudtunk megállapodni, amelyben a probléma megoldását próbálják megtalálni. Különösen nagy gondot jelent egyrészt a pályázatok elbírálása esetében a mi feladatvállalásunk. Másrészt pedig, ami még inkább gondot jelent, az a Magyar Szó és a Hét Nap, mint Kft.-ként működő közfeladatokat ellátó médiaintézményeknek a finanszírozása, a támogatási rendszernek a megoldása.” A felek reményüket fejezték ki az iránt, hogy megoldást találnak majd a helyi és regionális médiumok gondjaira.
MNT
Szabadka
Nino Brajović
tájékoztatási államtitkár

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.